Nie. Twoje dane WebCatalog nie są usuwane po wygaśnięciu subskrypcji.
Niektóre płatne funkcje mogą stać się niedostępne, ale Twoje aplikacje, profile, przestrzenie, zakładki, ustawienia i inne dane powiązane z kontem WebCatalog zostają zachowane.
Jeśli później ponownie wykupisz subskrypcję, możesz nadal korzystać z istniejącej konfiguracji bez konieczności zaczynania od nowa.
Sesje logowania do stron internetowych, pliki cookie i inne dane przeglądania przechowywane lokalnie na Twoim urządzeniu również nie zależą od statusu subskrypcji WebCatalog.