Profile dodane do współdzielonych przestrzeni są automatycznie synchronizowane, dzięki czemu wszyscy w Twojej organizacji mają dostęp do tej samej konfiguracji profilu.
Synchronizowana jest tylko konfiguracja profilu, która obejmuje między innymi:
- Nazwę i ikonę profilu
- Adres URL strony głównej
- Ustawienia profilu
Dane przeglądania nie są synchronizowane w ramach profilu. Obejmuje to:
- Sesje logowania w witrynach i pliki cookie
- Historię przeglądania
- Dane witryn
- Hasła i dane logowania
Te dane pozostają lokalnie na urządzeniu każdego członka organizacji.
Na przykład, jeśli Twoja organizacja udostępnia profil Praca, wszyscy mogą go widzieć i z niego korzystać, ale każda osoba loguje się do witryn osobno. Jej sesje logowania i dane przeglądania pozostają prywatne i są przechowywane na jej urządzeniu.
Ponieważ profile stanowią część konfiguracji współdzielonej przestrzeni, profile w takich przestrzeniach są zawsze synchronizowane i nie można ich wykluczyć z udostępniania.