Czy WebCatalog przechowuje moje hasła lub dane logowania?


Nie. WebCatalog nie przechowuje haseł ani danych logowania wprowadzanych na stronach internetowych i w aplikacjach oraz nie ma do nich dostępu.

WebCatalog Desktop działa jak przeglądarka internetowa. Gdy logujesz się na stronie takiej jak Google, Microsoft, Slack lub innej usłudze, Twoje dane logowania są obsługiwane bezpośrednio przez tę usługę.

Po zalogowaniu pliki cookie, sesje logowania i inne dane stron internetowych są przechowywane lokalnie na Twoim urządzeniu. Nie są przesyłane do WebCatalog ani synchronizowane za pośrednictwem konta WebCatalog.

Ponieważ WebCatalog nie przechowuje danych logowania do stron internetowych ani sesji logowania, nie mogą one wyciec z serwerów WebCatalog. Nawet gdyby systemy WebCatalog zostały zaatakowane lub WebCatalog przestał działać, te dane pozostałyby na Twoim urządzeniu.

Oznacza to również, że zalogowanie się na konto WebCatalog na innym urządzeniu nie spowoduje automatycznego zalogowania Cię do stron internetowych i aplikacji używanych w WebCatalog.