Не. Данните ви в WebCatalog не се изтриват, когато абонаментът ви изтече.
Някои платени функции може да станат недостъпни, но приложенията, профилите, пространствата, отметките, настройките и другите данни, свързани с вашия акаунт в WebCatalog, се запазват.
Ако се абонирате отново по-късно, можете да продължите да използвате съществуващата си настройка, без да се налага да започвате отначало.
Сесиите за влизане в уебсайтове, бисквитките и другите данни за сърфиране, съхранявани локално на вашето устройство, също не се влияят от статуса на абонамента ви за WebCatalog.