Mengapakah profil dalam ruang bersama sentiasa disegerakkan?


Profil yang ditambahkan ke ruang kongsi disegerakkan secara automatik supaya semua orang dalam organisasi anda mempunyai akses kepada persediaan profil yang sama.

Hanya persediaan profil yang disegerakkan, termasuk perkara seperti:

  • Nama dan ikon profil
  • URL halaman utama
  • Tetapan profil

Data pelayaran anda tidak disegerakkan sebagai sebahagian daripada profil. Ini termasuk:

  • Sesi log masuk laman web dan kuki
  • Sejarah pelayaran
  • Data laman web
  • Kata laluan dan kelayakan log masuk

Data ini kekal disimpan secara setempat pada peranti setiap ahli.

Contohnya, jika organisasi anda berkongsi profil Kerja, semua orang boleh melihat dan menggunakan profil Kerja yang sama, tetapi setiap orang log masuk ke laman web secara berasingan. Sesi log masuk dan data pelayaran mereka kekal peribadi pada peranti masing-masing.

Oleh sebab profil merupakan sebahagian daripada konfigurasi ruang kongsi, profil dalam ruang kongsi sentiasa disegerakkan dan tidak boleh dikecualikan daripada perkongsian.